Menu

Sorozatfilm az internet kezdetéről

Az internet, mint téma, már megmozgatott több mozifilmes producert és rendezőt is. Azonban ritka, ha sorozatfilm készül a kezdeti időszakról, ráadásul egy ismeretterjesztő csatornán. Már pedig most erre van példa. Állítólag a Mars című hasonló sorozatfilmen buzdultak fel, amely a csatorna első saját készítésű sorozatfilmje volt.

Most a Szilícium-völgy urai című sorozattal akarnak ismét tarolni. Miközben a profilhoz híven megtörtént eseteket dolgoznak majd fel, a csatornára jellemző dokufilmes közeg ezúttal fellazul és az egész estés filmekre jellemző sztorifűzés és humor szövi majd át az egyes részeket.

Egy elismert sorozatfilmes alkotót kértek fel arra, hogy dolgozzon fel néhány érdekesebb történetet az internet hajnaláról. Mivel erről éveken át tartó vetítéseket lehetne tartani, ezért igen nagy falat volt. Végül azonban úgy gondolta, hogy a böngészőkről, a közösségi oldalakról és a streaming szolgáltatókról ( ezek által élőben nézhetünk filmeket, eseményeket ) érdemes lehet történeteket kreálni. Nagyon ki sem kell ezeket találni, mivel megtörtént eseteket kell csak a képernyőre alakítani.

Persze azért nem mondhatni, hogy rizikó nélküli lenne a sorozat. Aki átélte a kezdeti korszakot – akár az internet születésének közelében, akár mondjuk Magyarországon – annak minden bizonnyal érdekes lesz, pláne ha érdeklik az informatikai témájú filmek. Könnyen lehet azonban, hogy a fiataloknak mit sem mondanak majd a történetek, hiszen számukra már evidens, hogy van internet és el sem tudják képzelni, miből lett a cserebogár. És a kort sem ismerik. De itt lép a képbe az elkészítéssel megbízott szakmai hozzáértés a rendezés és a szereplők részéről. El kell adni olyanoknak is a sorozatot, akiknek esetleg az ötödik percnél a távirányítón remeg az ujjuk.

Mivel talán nem is létezett korábban ilyen sorozatfilm, ezért egy esély mindenképpen adható neki azok részéről, akiket érdekel az internet története. A sorozat vasárnap esténként jelentkezik az egyik legismertebb ismeretterjesztő csatornán.