Menu

Költözünk! – Nade mi lesz az előfizetéssel?

Az emberek életében legalább egyszer biztosan előfordul, hogy költözésre adják a fejüket. Nade mi a teendőnk ilyen esetben a megkötött internet és tévé előfizetésekkel? 

Ha ingatlanunkat eladjuk, vagy kiadjuk, lehetőségünk nyílik a szolgáltatás átadására vagy átírására, így a szerződés nem kerül felmondásra. Ez esetben be kell nyújtanunk egy átadási kérelmet, és meghatározott időponttól a szerződés az új lakó nevére kerül, hűségidő esetén a hűségidő átvállalásával együtt. 

Ehhez szükséges, hogy az előző előfizető az átírás időpontjáig megtérítse az esetleges díjhátralékát.  Mivel a szolgáltatók folyamatosan megújítják szolgáltatási csomagjaikat, győződjünk meg róla, hogy a szerződésünkben foglalt csomag még létezik, ha ugyanis már megszűnt, ez nem választható opció. Ilyen esetben szóba jöhet az áthelyezés, amikor szolgáltatásunkat átvisszük az új ingatlan helyszínére. 

Előfordulhat, hogy az új helyszínen technikai lehetőségek hiányában nem tudják áthelyezni a szolgáltatást. Ebben az esetben sajnos nem tudunk a szerződéstől arra hivatkozva elállni, hogy a szolgáltató nem tudja teljesíteni a vállalt kötelezettségeit, mivel a megállapodásban rögzített feltételt, mint igénybevételi helyszínt mi változtattuk meg egyoldalúan. 

A határozott idejű előfizetések odafigyelést igényelnek, mivel ezek a típusú szerződéses csomagok sokkal kedvezményesebb tarifával kerülnek értékesítésre, azonban 1 vagy 2 éves hűségidő vállalást tartalmaznak azzal a kitétellel, hogy a szerződés idő előtti megszüntetése esetén a kedvezményt az előfizető elveszíti és az igénybe vett kedvezményeket egyösszegben vissza kell fizetni. Határozatlan idejű szerződés esetén élhetünk azonnali felmondással, de esetben is kötelesek vagyunk a szolgáltatáshoz kapott eszközöket visszaadni a szolgáltató számára.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu/hirek/mi-lesz-koltozeskor-teve-es-internet-elofizetessel/