A Marvel vezetője aggódik a netkultúra miatt

Kevin Feige végigkövette az internet felemelkedését, és nincs megelégedve azzal, ahová az egész netkultúra fejlődött. Akik rendszeresen megfordulnak egyes oldalak komment szekcióiban, azok pontosan tudják hogy nem minden hozzászóló az átgondolt és felelősségteljes véleménynyilvánítás jegyében osztja meg gondolatait az internet népével.
Az internet hőskorában az emberek blogokat írtak, ha valamiről szerették volna kifejteni a véleményüket, manapság ezt a szerepet nagyrészt átvette a közösségi média. Sokszor nagyon rombolnak az internetezők azonnali reakciói. Feige 2000-ben kezdte producerként az első X-Men filmen, ekkoriban az internet még bőven gyerekcipőben járt és filmes blogokba csak elvétve futott bele az ember. Akkoriban még nagyon új volt az alkotóknak, hogy egy átlag ember véleményét is szinte azonnal elolvashatják a premier másnapján. Elmondása szerint számára nagyon sokkoló volt belefutni az első olyan kijelentésbe, hogy: “Nos, ez egy Marvel film, szóval tudod, hogy rossz lesz”.
Szerinte manapság olyan irányba indult el az internetes kultúra, hogy a filmkészítőknek olyan szétnézni a közösségi médiában, mintha a poklok bugyrait kellene bejárniuk. Sajnos többször is előfordult már, hogy egyes alkotók vagy színészek halálos fenyegetéseket kapnak. Ezért is fontos, hogy az internethasználók tisztán lássák, hogy véleményük befolyásolhatja más emberek érzelmeit. A véleménynyilvánítás szabadsága nem jogosítja fel az embert, hogy degradálja mások munkáját, megjelenését, vagy gúnyt űzzön ezekből.