Világrekordot állítana Polgár Judit

A világ legnagyobb online sakkversenyét hirdette meg Polgár Judit a chesskid.com internetes oldalon, a kétszeres sakkolimpiai bajnok legalább 20 ezer fiatal részvételével készül felállítani egy Guinness-rekordot.

A szeptember 1-én indult program rengeteg érdeklődőt vonzott, és már négyezer gyermek játszott az internetes felületen a sakkjátékkal. A vállalkozó szellemű gyermekek október 5-ig jelentkezhetnek a játékra.

A 25 évig női sakk ranglistavezető, Polgár Judit elmondása szerint a programmal azt szeretné kiemelni, hogy a sakk összekapcsolja az embereket. A szórakoztató logikai játékra épülő rekordkísérletre a világ bármely pontjáról jelentkezhetnek gyerekek, húszezres létszámmal pedig bekerülhetnek a Guiness-rekordok könyvébe is.

A programban a gyermekek egymás ellen játszhatnak, a legjobbak pedig az október 16-án megrendezett döntőn mérhetik össze tudásukat, sőt, még arra is lehetőségük nyílik, hogy a 2014 óta a versenyzéstől visszavonult Polgár Judit ellen játsszanak.

A ChessKid nem csak nagyon motiváló a gyerekek számára, de teljesen felhasználóbarát felnőttek számára is. A sakkjáték megtanulása segíti játékosokat a kritikus gondolkodás és a problémamegoldó készségek fejlesztésében, valamint javítja a figyelmüket és a részletekre való figyelmet. 

A ChessKid.com egy olyan online platform, amely nem csak sakk oktatást nyújt, hogy megfeleljen az egyes hallgatók egyéni igényeinek, hanem lehetővé teszi hallgatóink számára az élő játék funkciók révén a világ minden tájáról való kapcsolattartást.