Segíthetnek az összekapcsolásban

Egyes szolgáltatások a távoli generációk közötti szakadékok áthidalására is alkalmasak lehetnek. Szeretnénk néhány olyan alkalmazást ajánlani, melyek segítenek nyomon követni családtagjaink életét, vagy éppen közvetlen segítségnyújtást teszik lehetővé akár nagy távolságok esetén is.

A Keepy névre hallgató alkalmazás ingyenes verziójával havonta hét emléket rögzíthetünk gyermekünkről, amik segíthetnek megőrizni a legfontosabb pillanatokat, akár emlékkönyvként szolgálhatnak családunk fejlődéséről. Az alkalmazással lehetőségünk nyílik minden gyermeknek külön felületet létrehozni, hogy személyre szabottan örökíthessük meg a nagy pillanatokat, és egy e-mailes hozzárendeléssel láthatóvá tehetjük az akár messzebb élő rokonok számára is. A bonyolult helyzetekre is gondolva, minden gyermeknél személyre szabhatjuk, hogy ki láthassa a róla feltöltött álló- vagy akár mozgóképeket.

A Life360 Family Locator, azaz Család Helymeghatározó, amelynek használatával élőben követhetjük nyomon családtagjaink mozgását a térképen. Ingyenes verziójával napi két értesítést is beállíthatunk, amelyek akkor szólnak, ha például gyermekünk az iskola területére ért, vagy épp elhagyta azt. Használatához folyamatos mobilinternet és helymeghatározás szükséges. 

A Chrome Remote Desktop, az ismert Chrome böngésző alkalmazása, mellyel távolról segíthetünk kiigazodni a számítógép világán idősebb rokonainknak. Asztali gépen a Chrome bővítmények között, telefonon pedig alkalmazásként elérhető szolgáltatás, amelyet mindkét eszközre telepíteni kell. Ezt követően minden távoli vezérléskor egyedi PIN-kód segítségével kell megerősíteni a kapcsolatot, így akár nagy távolságokból is segíthetünk rokonainknak egy hibát orvosolni.