Internet helyett

 Könnyű azt mondani a gyerekeknek, kiskamaszoknak, hogy elég volt az internetezésből, ha nem tudunk helyette más programot ajánlani, akkor bizony sok hasznuk nem lesz az intelmeknek. Milyen offline programokkal érdemes próbálkozni?

 A nyugodtabbak bármikor kaphatóak a társasjátékra. Ez időt igényel a szülő részéről, tehát csakis akkor hozzuk elő, ha biztosan tudjuk, hogy nincs más dolgunk. Annak, ha társasozás közben a napi teendőkön gondolkodunk, sok értelme nincs. Hiszen a gyerekek akkor élvezik igazán a játékot, ha nemcsak testben, hanem lélekben is részt veszünk benne.

 Bár a takarítás első hallásra furának tűnhet, hisz miért választaná a gyerek internetezés helyett a házimunkát, ám minden csak a tálaláson múlik. Ha nem hangoztatjuk állandóan azt, hogy mit csinál rosszul, hanem szórakozás a takarítás, akkor ő is szívesen részt vesz benne. Beszélgessünk, táncoljunk, énekeljünk közben, lehet, hogy így tovább tart, de sokkal szórakoztatóbb.

 A nagy mozgásigényűeknek jó program lehet bármilyen szabadtéri sport, túra, séta. Az elkényelmesedőket is próbáljuk meg bevonni, ha napi húsz percet a szabadban vannak, az már jó kezdet. Motiváljuk őket, legyünk velük, hiszen az együtt töltött minőségi idő ér a legtöbbet.

 Egy kis kiruccanás mindig jót tesz, így ha az időjárás nem alkalmas túrázásra, akár látogassunk el egy moziba, és nézzünk meg egy filmet, ami őket is érdekli. A kisebbekkel üljünk be egy mesére, így mi is kikapcsolhatjuk az agyunkat egy kicsit, a nagyobbakat pedig egy izgalmas akciófilm vagy dráma is lekötheti.

Forrás: https://ujszo.com/vasarnap/internet-helyett