Milyen net kell a jó élményhez?

A számítógépes technológiák és az internet fejlődésének köszönhetően az elmúlt évtizedekben egyre hangsúlyosabb helyet foglal el az Y generáció életében a videojáték.

A legnépszerűbb online játékok futtatásához és a versenyszerű körülmények megteremtéséhez megfelelően erős PC-hardverre van szükség, azonban emellett nélkülözhetetlen a stabil, megbízható és gyors válaszidejű internet kapcsolat.

Az internet szolgáltatók különböző letöltési sebességű elérést kínálnak. Ez a névleges sávszélesség, az időegység alatt átvitt adat mennyiségét mutatja. A válaszidejét a ping érték mutatja.

Fontos tudni, hogy az online játék elsősorban nem is az adatok mennyiségétől, hanem a válaszidő gyorsaságától és minőségétől függ igazán. A játék során egy távoli kiszolgáló szerverrel folyik a gépünk kommunikációja.

Tehát a hely, ahol maga a játék valójában fut, az a játékszerver. Ide csatlakoznak fel a játékosok internet hálózaton keresztül, amikor egymás ellen szeretnének játszani.

Minél gyorsabb az internetkapcsolatunk válaszideje, annál gyorsabban tudja „lejelenteni” a gépünk például a játékbeli pozíciónkat a szervernek, és annál gyorsabban kapunk információt arról, hogy hol helyezkedik el az ellenfél.

Ha a kapcsolat lassú, vagy válaszideje magas, akkor olyan eset is előfordulhat, hogy az ellenfél mozgása és a szerver reakciójában eltérés jön létre, így számunkra lag, azaz csúszás keletkezik, ekkor úgy érezhetjük, hogy szaggat a játék képe.

Egy példával élve, akkor mondjuk azt, hogy „laggol a játék”, amikor rákattintunk valamire, amit szeretnénk felszedni a játékban a pályán, de az nem a kattintás idejében, hanem csak másodpercekkel később történik meg.

Összegezve, ha valaki igazán jó játék élményre vágyik, akkor ahhoz megfelelő hardver és nagyon jó internetkapcsolat kell.

Forrás: https://wifipedia.hu/milyen-internet-kell-a-jo-online-jatekelmenyh ez