3 tévhit az okostelefonokkal kapcsolatban

Rengeteg praktikát és tanácsot olvashatunk az okostelefonokkal kapcsolatban, ám nagyon sok közülük vagy elavult mára, vagy csak részben igazak.
Sokan tanácsolják a beázott telefonok esetében, hogy tegyük azt egy zacskó rizsbe és majd úgy megszárad. Habár a rizs tényleg képes felszívni a nedvességet, akkor ha érintkezik is vele. A vízben a landolt telefonok esetében azonban a folyadék belül van, így nem tud érintkezni a rizzsel. Ilyen esetekben inkább minél hamarabb forduljon szakemberhez, aki majd orvosolja a problémát.
Az újabb tévhit, az hogy hagyni kell teljesen lemerülni az akkumulátort a töltés előtt. Ez a kőkorszaki mobiltelefonok esetében igaz volt, azonban a modern, lítium-ion akkumulátorral ellátott okostelefonoknál már semmit nem számít. Sőt, valójában a teljes lemerítés inkább ártalmas egy modern akkumulátornak. A szakértők szerint a legideálisabb az lenne, ha sosem hagynánk teljesen lemerülni. Sokan azt is javasolják, hogy ha lehet 20% alá ne engedjük az akkumulátort csökkenni.
A töltéssel kapcsolatban még egy tévhit kering az interneten. Azt tanácsolják sok platformon, hogy nem szabad egész éjszaka tölteni a telefont. Valószínűleg sokan úgy fekszünk le, hogy előtte feltesszük tölteni a telefonunkat és majd csak reggel vesszük le, hiszen ez így kényelmes. Semmi gond nincs ezzel a töltési technikával.
Valójában semmi baja nem lesz egy modern akkumulátornak, sem a telefonnak, ha egész éjszaka a töltőn hagyjuk, hiszen ahogy teljesen feltöltődött, nem vesz fel további áramot a töltőből.

Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20191126-gyakori-tevhitek-az-okostelefonokkal-kapcsolatban.html