Az elmúlt évtized legnagyobb digitális bukásai

Mielőtt tényleg fejest ugranánk az új évtizedbe, tekintsünk vissza egy kicsit az elmúlt tíz évre. A 2000-es években óriási lendülettel fejlődött a digitális technika és újabbnál újabb kütyük és programok kerültek piacra. Ám nem mindegyik kísérlet bizonyosodott sikeresnek.
A Microsoft rájött, hogy nagyon lecsúszott az Apple és a Google mögött az okostelefonos piac berobbanásáról, és ezen szeretett volna változtatni a saját fejlesztésű Windows Phone-nal. A Microsoft a Nokiával karöltve dobta piacra a saját fejlesztésű mobilját. Alapvetően a készülék jól nézett ki és az operációs rendszere is rendbe volt, a két piacvezető mellett még labdába sem tudott rúgni.
Amellett, hogy egyre innovatívabb készülékekkel rukkol elő a Samsung, 2016-ban nem sikerült túl jól a Galaxy Note 7 típus. Az okostelefon ugyanis nagyon sok esetben lángra kapott. A hibát viszonylag hamar orvosolták, végül a széria továbbra is működőképes maradt.
A Google is igyekezett az élvonalba kerülni a digitális kütyük terén, amikor megálmodták a Google Glass-t. Ez egy olyan szemüveg, amely a virtuális valóságot keveri a tényleges látnivalóval. Habár a szemüveg jól üzemelt, viselőknek nagyon nem tetszett, hogy a szemüvegbe épített kamerával gyakorlatilag bárkiről bármikor készíthető felvétel.
Ha a moziban jól eladható, akkor miért ne lehetne mindenki otthonában is 3D-s filmeket vetíteni? – gondolták a 3D-s televízió megálmodói. Azonban hamar kiderült, hogy ami a szélesvásznon viszonylag jól mutat, az a TV-ben már nem feltétlen ugyanaz.
Kíváncsian várjuk, hogy ebben az évtizedben milyen technikai újdonságokkal rukkolnak elő a tervezők.

Forrás: https://m.origo.hu/techbazis/20191223-az-evtized-legnagyobb-technologiai-bukasai.html?utm_source=hirkereso