TikTok, avagy az új tini őrület

A TikTok 15 másodperces videók készítéséből és megosztásából áll. Ez a legújabb közösségi platform, ami elsősorban a fiatalok, vagyis a kamaszok játszótere. Ihletői kínai tinédzserek voltak, akik viccesen vagy komolyan szeretnek dalokra tátogni.
Ugyanis a videók, amiket készítenek az alkalmazáson belül, alapvetően arról szól, hogy egy zene vagy valamilyen dialógus megy a háttérben, a videó szereplője pedig táncol, tátog, bohóckodik a hanghatás alatt. Sokak szerint jellegzetes példája azoknak a képtelenségeknek, amiket alkotóik egy-egy pihent pillanatukban agyaltak ki – és hihetetlenül sikeresek lettek. ​Az alkalmazás Indiában terjedt el a leginkább, de természetesen az amerikai fiatalok is nagy lendülettel használják.
A TikTok szószerint berobbant a köztudatba és a leggyorsabban terjedő közösségi platformként tartják számon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy v​ilágszerte már több mint 1,1 milliárd alkalommal ​töltik le az applikációt​. Már Magyarországon is vannak több százezer követővel rendelkező TikTok-felhasználók, illetve milliós eléréséket produkáló fiatalok a platformon.
Díjátadót is tartottak már a legrangosabb, legtöbb nézői szavazatot begyűjtő tátogók között, amelyet a tavalyi évben rendeztek meg először. A TikTop Fest & Awards győztese, a mindössze tizenötéves, Czura Karina lett, akinek a videói már külföldre is eljutottak, illetve nagyobb márkák is megjelentek már a videóiban szponzorként. Leghíresebb videóját már több, mint nyolc millióan látták.