Az internet egy hasznos szelete tűnik el

A Yahoo a héten egy kellemetlen változást jelentett be azok számára, akik rendszeresen az interneten keresik megoldásaikat különböző problémákra. A cég ugyanis közölte, hogy hamarosan bezárja Groups nevű szolgáltatását, a világ egyik legnagyobb internetes vitafórumát, ahol több tíz millió csoportban tudták a felhasználók tapasztalataikat az elmúlt évtizedekben kicserélni.

A közlemény szerint a felhasználók már csak alig két hétig, október 28-ig tudnak majd hozzászólni a fórumokhoz, illetve új tartalmakat feltölteni azokba, amik ezt követően csak olvasható állapotba kerülnek majd. De nem sokáig – ugyanis a Yahoo másfél hónappal később, december 14-én végleg bezárja majd a szolgáltatás webes részét, és törölni fogja az elmúlt közel 19 évben beküldött összes tartalmat róla. 

Ezzel az internet tudásbázisának egy jelentős része fog odaveszni, számos megoldással és hozzászólással különböző, nem csak technikai, de egészségügyi, magánéleti vagy éppen barkács jellegű problémára és témára. Az internetes közösség ugyan máris elkezdett terveket szőni a tartalmak lementésére a hátralévő rövid idő alatt, de egyértelmű, hogy azt nem fogják tudni az eddigihez hasonlóan bárki számára könnyen elérhető formában újra publikálni. 

A Yahoo azzal próbálja a felhasználókat vigasztalni, hogy magukat a csoportokat meghagyja majd, és azok tagjai emailben továbbra is tudnak majd egymással kommunikálni – az üzenetarchívum és a nyilvános webes felület hiányában azonban az internet legnagyobb része számára a csoportok gyakorlati szempontból megszűntnek lesznek tekinthetők.

 

Forrás: https://pcforum.hu/hirek/21810/torli-vitacsoportjait-a-yahoo-megint-eltunik-az-internet-egy-hasznos-resze