Milyen netkapcsolat kell a 4K-s videóhoz?

Ön is belefut olyan kifejezésekbe, mint a HD és a 4K, de nem igazán tudja, mit jelentenek?

Ezek a rövidítések képfelbontásokat jelölnek, melyek a képek finomságát, részletgazdagságát, minőségét hivatottak jelezni. Itt is az az egyszerű egyenlet ér​vényes, miszerint minél magasabb a felbontás, annál jobb a kép minősége.

Addig amíg néhány évvel ezelőtt a HD felbontás nagy ritkaságnak számított, manapság már kezdenek megjelenni 4K felbontású, élő közvetítések és online szolgáltatások.

Ha Ön is az igényes felhasználók táborába tartozik, egyszerűen nem hagyhat ki egy ilyen lehetőséget. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a 4K felbontású videókat HD kiterjesztésű képernyőn nézni semmire se jó.

A megjelenítő eszköznek támogatnia kell az adott felbontást. Nagyobb felbontásúra állítani a videó lejátszást, mint ahogy azt reálisan meg tudja jeleníteni, felesleges terhet jelent az internet kapcsolatára is.

A 4K felbontású videók átvitele magas követelményeket támaszt az internet gyorsaságával szemben. Az Amazon minimum 15 megabit per szekundum letöltési sebességet, a Netflix több mint 25 megabit per szekundum letöltési sebességet javasol a zavartalan filmezés érdekében.

Még akkor sem lehet teljesen biztos abban, hogy élvezni tudja a 4K felbontású videófilmeket, ha a szolgáltatójánál 25 megabit per szekundum vagy annál gyorsabb internet előfizetése van.

Csúcsidőben az internet gyorsaságát számos tényező befolyásolja. I​lyen ​például ha egy háztartáson belül több eszközön egyszerre használják az internetet.

A legjobb internetezési és videózási élmény elérése érdekében kérje internet szolgáltatója véleményét, aki az Ön igényeinek megfelelően segít a csomagjának beállításában.

Forrás: https://www.speedmeter.hu/blog/milyen-internetkapcsolat-kell-a -4k-felbontasu-videok-tovabbitasahoz/