Milyen nettel működik a kamerarendszer?

Az informatikai hálózatok terjedésével az IP kamera rendszerek terjedése is folyamatos.

Az IP-kamera egy olyan digitális kamera, amely az internetprotokollt használja adatátvitelre, és így egy IP-hálózatra kapcsolódva kommunikál a külvilággal, szemben a hagyományos biztonsági kamerákkal, melyek analóg jeleket továbbítanak, és szemben a webkamerákkal, melyek bár digitális eszközök, de adataikat csak egy működő számítógépre képesek továbbítani, annak USB-portjára csatlakozva.

Az IP kamerák a rögzítendő képet már önmagukban digitális formában kódolják majd azt a kialakított informatikai hálózaton és az interneten keresztül továbbítják a világ bármely pontjára.

A megfigyelt területről küldött képeket Ön azonnal, élőben megtekintheti, vagy akár rögzítheti is. Ebből adódik az IP kamera legnagyobb előnye, hiszen a mai korszerű internetes megoldásoknak köszönhetően nem szükséges a megfigyelni kívánt területen rögzítő egységet elhelyezni.

Így elkerülhetjük a gyakran felmerülő kérdését: Mi történik ha a betörés során elviszik a digitális rögzítőt?!

Az IP kamerák távoli rögzítés esetén az internet kapcsolat feltöltési oldalát használják, ezért fontos tudni, hogy milyen internetkapcsolatra lesz szükség a kamerák szerelése során, amennyiben nem helyi hálózaton rögzít.

Egy IP kamera minimális sávszélesség igénye 2-3 megabit per szekundum de HD megapixel kamerák esetén a folyamatos élőkép átviteléhez a legjobb képminőségben szükséges lehet akár a 7-8 megabit per szekundum feltöltési sávszélesség is.

A kamerarendszer legmegfelelőbb működéséhez kérje internetszolgáltatója segítségét a stabil és megbízható internet kapcsolat kialakításához.