2020 az internet győzelme?

Valószínűleg az év elején még senki sem gondolta volna, mennyi megpróbáltatás vár ránk idén, azonban a 2020-ban átélt események pozitívan is befolyásolták az életünket.

Millió meg egy olyan folyamat indult el kora tavasszal, melyek felgyorsították a digitális átállást – például a streamelt színházak, az online oktatás, a home office elterjedése vagy például a bankok egyre több online szolgáltatása.

A home office fogalma valószínűleg már sokak számára ismerős, hiszen sok cégnél eddig is volt erre lehetőség. Azonban az idei év még ezt az újnak mondható rendszert is gyökeresen megváltoztatta: már nemcsak napokat, de akár heteket és hónapokat is otthon lehet tölteni úgy, hogy közben dolgozik az ember.

Sok negatív kritika érte eleinte az online oktatást, azonban az év második felére a legtöbb iskola belejött a rendszer alkalmazásába. Abban sokan egyetértenek, hogy alsó tagozatban a rendszer nem feltétlenül a legmegfelelőbb megoldás, a tanár szerepét általában a szülők töltötték be.

Az erős alapok pedig nagyon fontosak egy tanuló előrehaladásában. Azonban az egyetemisták körében már világosan látszik, hogy vannak olyan órák, amelyeket nemes egyszerűséggel lehetne online folytatni továbbra is.

Egész különleges területeken is kezdődtek átalakulások, például a banki szférában. Természetesen eddig is voltak olyan ügyek, amelyekhez nem kellett személyesen besétálnunk és akár órákat elidőznünk egy bankfiókban, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel az adminisztráció mikéntje gyökeresen megváltozott.

Mára már ​koncerteket, különböző színházi darabokat nézhetünk online, sőt még múzeumokba is ellátogathatunk a világ minden pontján. Mindezt úgy, hogy kedvenc fotelünkben vagy kanapénkon pihenünk.

Forrás: https://www.glamour.hu/geletstilus/2020-az-internet-gyozelme- az-idei-ev-elhozta-a-stream-forradalmat-46294