Biztonságos Wi-Fi használat

Internetezni rengetegen szeretünk, de egyre inkább nem mindegy, hogy ezt milyen formában tesszük. Az igazán jó wifi kapcsolatnak ugyanis rengeteg feltételnek kell megfelelnie: legyen mindenhol elérhető, stabil, nagy sebességű, illetve a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa a felhasználóinak. Ebben segíthet a VPN-szolgáltatás használata.

Csak egy valami állandó az internetben: a változás. Van azonban valami, ami lemaradt a gyors internet növekedés évei során, ez pedig a személyes adatok védelme. A nagyközönségben csak nemrég tudatosult, hogy mennyi veszély fenyegeti őket. A hírekbe kerültek jelentős adatszivárgások, rosszindulatú szoftverek és olyan zsarolóprogramok, amelyek lezárják a számítógépeket, és a feloldás csak akkor lehetséges, miután a tulajdonos fizetett a zsarolóprogramért felelős kiberbűnözőnek.

A VPN olyan technológiai megoldás, ami képes biztonságossá tenni a rendelkezésre álló hálózaton történő internetezést. Ha VPN nélkül internetezünk, akkor közvetlenül az általunk választott internetszolgáltató szerveréhez kapcsolódunk, azaz így minden online aktivitásunk közvetlenül hozzánk köthető.

A VPN-használat egyik legszembetűnőbb előnye a megnövekedett biztonság. A legtöbb ember ma már online intézi a mindennapi ügyeit, legyen szó például vásárlásról vagy banki ügyek intézéséről. VPN használata nélkül a jelszavak, banki adatok és érzékeny tartalmú levelek viszonylag kockázatos kapcsolatokon keresztül közlekednek az interneten.

Azonban ha VPN-kiszolgálón keresztül csatlakozol, sokkal nagyobb biztonságban leszel, még akkor is, ha kockázatos nyilvános wifit használsz. A hackerek nem lesznek képesek visszakövetni az információkat hozzád, mert nem fogják látni, hogy ki van valójában az adatok mögött.

Forrás: https://wifipedia.hu/a-biztonsagos-wifizes-vpn-nel-az-igazi