Fizetős lesz az internet az új Teslákban

Az Elon Musk által képviselt Tesla 2012-ben robbant be az autós piacra, és ejtett mindenkit ámulatba technikai és tervezésbeli fejlődésével. 

A prémium autók minden kényelmi funkcióval felszerelve példátlan vezetési élményt biztosítanak, az autó internetelérése pedig még egyszerűbbé teszi az utazást. A Tesla a kezdetektől ingyenesen biztosítja az autókban a mobilinternet-kapcsolatot. Ennek azonban most vége, de csak az újabb autók ügyfeleinek.

A Tesla két mobilinternetes csomagot kínál a vásárlóinak: Az ingyenes Standard csomag esetén a mobilinternet csak alap térképet és navigációt biztosít, valamint csak a legfontosabb biztonsági frissítések érhetők el az autóba épített eszközön keresztül. A zene- és médialejátszás csak Bluetooth kapcsolattal, a szoftverfrissítések pedig csak Wi-Fi hálózaton keresztül hajthatók végre. 

A Premium csomagban a navigáció tartalmazza a műholdképes térképeket, élő forgalom megjelenítéssel, zene- és médialejátszást az autó saját internet kapcsolatával, az internet böngésző használatát, valamint a szoftverfrissítések egyaránt letölthetők az internetkapcsolaton és Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

A Model 3 alapváltozata kivételével minden 2018 június előtt vásárolt Tesla modell az autó teljes élettartamára továbbra is ingyenesen használhatja a Premium csomagot, tehát jogosult marad a korlátlan internetre.

 Az ezt követően megrendelt autók tulajdonosait múlt héten értesítették a fizetős csomag bevezetéséről, azonban kaptak még egy ajándék hónapot. Így 2020 január 7-től már csak a Standard csomagra jogosultak ingyenesen.

Forrás: https://www.napi.hu/tech/tesla-internet.696488.html