Így védd meg a családod eszközeit

Réges-régen a múlt ködébe vesztek már azok az idők, amikor a legnagyobb fenyegetést a szimpla vírusok jelentették a háztartásban működő egyetlen számítógépre. A mai kifinomult támadások sokszor észrevétlenek, és nem csupán a számítógépet célozzák meg, hanem az otthoni hálózatot és az erre kapcsolódó okos eszközöket is.

A felhasználóktól nem szabad elvárni, hogy minden veszélyre fel legyenek készülve, pláne akkor, ha fiatalkorúak, akiknek a védelméről is a szülőknek kötelességünk gondoskodni. A jó hír az, hogy nem csupán a hackerek fejlődtek az évek során, a védelmi rendszerek is sok új technológiával bővültek, rengeteg trükköt tanultak meg, amelyek segítenek, hogy akár az egész család sok-sok eszközének biztonságáról gondoskodjunk.

Óriási tévhit, hogy csak Windows operációs rendszerű számítógépet támadnak meg a hackerek – sőt, manapság fokozatosan hátrébb lépeget toplistájukon ez a platform, ami részben az egyre biztonságosabb operációs rendszernek is köszönhető.

A trónon a mobilplatformokat találjuk, ami nem csoda, hiszek ezek a legnépszerűbbek, és szinte minden felhasználó rajtuk tárolja legfontosabb adatait.

A kisebb kijelző, a szédítően nagy és nem mindig tökéletesen ellenőrzött applikáció választék, valamint a felhasználók türelmetlensége mind kiváló támadási felület, amelyeket kihasználva értékes információkhoz juthatnak hozzá illetéktelenek, és komoly bevételre tehetnek szert – természetesen a mi rovásunkra.

Mindegy, hogy mobilról vagy számítógépről, esetleg tabletről van szó, a helyes stratégia a megelőzés, illetve a felkészülés a lehető legrosszabb eshetőségre, vagyis az adatlopásra, esetleg a mobileszköz eltulajdonítására.

Forrás: https://pcworld.hu/prcikk/igy-vedd-meg-a-csalad-osszes-eszko zet-az-online-fenyegetesektol-291102.html