Informatikai kurzus indul nőknek

Magabiztos felhasználói és rendszeradminisztrátori tudást szerezhet az, aki részt vesz a 2021. júliusában induló Hello IT! for Women kurzuson. Az infromatikai képzéseket nyújtó program keretében 300 magyar nő térítésmentesen emelheti magasabb szintre informatikai tudását.

A magasabb szintű informatikai tudás elsajátítása ma az egyik legjobb befektetés a jövőbe, amire különösen a nőknek érdemes nagyobb hangsúlyt fektetniük.

Egy friss kutatás szerint ugyanis a felnőtt magyar lakosságnak csupán a negyede rendelkezik az alapvető ismereteket meghaladó digitális készségekkel, és közöttük is jelentősen alacsonyabb a nők aránya.

A program felkészíti a nőket arra, hogy saját vállalkozásukat digitális alapokra helyezzék, új karriert indítsanak vagy megalapozzák további tanulmányaikat az informatika területén.

Az online képzés részidőben, munka, illetve család mellett is elvégezhető, a hallgatók egyéni tempójától függően, 2-4 hónap alatt. A program több mint 150 órányi, interaktív tananyagból áll, amelyet a Google szakemberei fejlesztettek ki, nagy hangsúlyt fektetve a valós munka szituációkat idéző gyakorlati feladatokra.

A kurzus alatt mentorok segítik a hallgatókat a tananyag megértésében és elsajátításában, a programozóiskola pszichológusai pedig készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészítik ki a tanultakat.

Akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, azok a Google által nemzetközileg elismert tanúsítványt kapnak.

A programba olyan nők jelentkezhetnek, akik betöltötték 18. évüket és rendelkeznek középszintű angol nyelvtudással, az informatikai előképzettség azonban nem feltétel.

Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20210609-hello-it-for-woman-i ngyenes-kurzus.html