Megoldás vagy probléma a Wi-Fi jelerősítő?

Ma már nem az a kérdés fogalmazódik meg a legtöbb emberben, hogy van-e valahol Wi-Fi, hanem hogy milyen a rendelkezésre álló vezeték nélküli hálózat és a Wi-Fi jelerősség.

Azt, hogy otthonunkban milyen a wifi jel erőssége, alapvetően több dolog is befolyásolja. Az otthoni Wi-Fi létrehozásához először is szükségünk lesz egy vezeték nélküli Wi-Fi routerre.

A router az az eszköz, ami szétosztja az internet kapcsolatot a lakásban található különböző eszközök, laptopok, okostelefonok és tabletek közt. Ezek az eszközök a beépített Wi-Fi vevőegységeik segítségével csatlakoznak a hálózathoz.

Egy bizonyos eszközön elérhető sebesség nagyban függhet a beépített Wi-Fi vevő teljesítményétől, de az általunk használt Wi-Fi router típusától, vagy épp annak a lakásban történő elhelyezésétől is. Éppen ezért már maga a router vásárlás, és a készülék ideális elhelyezése is fontos szempont.

Ha szeretnénk, hogy a net lefedettsége a ház minden pontján megoldott legyen és a hálózat hibátlanul működjön eszközeinken, érdemes központi helyet találnunk a routernek. A Wi-Fi jel erősségét ugyanis a falak típusa, vastagsága és a zavaró jelek mértéke is erősen befolyásolhatja.

Érdemes tudnunk, hogy ha egy adott környezetben több router próbál ugyanazon a frekvencián kommunikálni, akkor az általuk kibocsátott jelek nagy eséllyel zavarni fogják egymást, ez pedig ismét a hálózat bizonytalanságát, lassulását idézi elő.

A Wi-Fi jelerősítő, amely a routerhez csatlakoztatható, elvileg azt a célt szolgálná, hogy megnövelje a vezeték nélküli hálózat hatótávolságát, azonban ha a jelerősség már eleve gyenge, akkor a jelerősítő SOHA nem fogja megoldani a problémánkat. Általános nagyon rossz a tapasztalat a Wi-Fi jelerősítők működésével. Gyenge Wi-Fi jel esetén érdemes inkább internet szolgáltatónkat felkeresni és segítségét kérni.

Forrás: https://wifipedia.hu/wifi-jelerosito-es-antenna-ha-gyenge-a-wifi- jel-a-lakasban#wifi-7