Októberben a Yettel is árat emel

Egyes tarifáknál előrehozza az először jövő évre meghirdetett inflációkövető áremelést a Yettel Magyarország. A cég októberben változtat az árain, szerencsére ezúttal még csak a tavalyi inflációt lekövetve.

Alig néhány napja emelte meg egyes, korábban értékesített díjcsomagjainak és opcióinak havi díját a magyar távközlési piac első számú szolgáltatója, a Magyar Telekom, rövidesen pedig csatlakozik hozzá a Yettel Magyarország is, mely október 3-tól korrigál egyes, már nem értékesített, ugyanakkor az előfizetők körében továbbra is tömegesen használt díjcsomagok havi díján.

A mobilszolgáltató weboldalán elhelyezett közlemény szerint a tarifacsomagok díjai a KSH Közleményben kihirdetett, 2021-es naptári évre vonatkozó átlagos fogyasztói árindex mértékével, azaz 5,1%-kal nőnek majd október elejétől.

Ez a tájékoztató alapján díjcsomagtól függően bruttó 110 és 989 forint közötti havidíj-emelkedést eredményezhet majd.

A Yettel többlépcsős áremelést vezet be tehát, melynek első fokozata ősszel lép életbe, ezt követően pedig a szolgáltató minden naptári év elején fenntartja magának a jogot, hogy a megelőző év fogyasztói árindex-változását érvényesítse az ügyfelek felé, akár abban az esetben is, ha egyébként határozott idejű szerződés vonatkozik az adott előfizetésre.

A három nagy hazai mobilszolgáltató közül egyébként a Yettel az egyetlen, mely feltételes módba helyezi az inflációkövető áremelést szerződési feltételeiben, az inflációs várakozásokat illetve a többi piaci szereplő gyakorlatát alapul véve azonban borítékolható, hogy a jövő év elején ismét árat emel majd.

A magyar távközlési szolgáltatók a mostani díjemeléseket megelőzően gyakorlatilag évekig nem nyúltak a korábban bevezetett tarifák és opciók díjazásához.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/65095/yettel-aremeles-inflacio-dijc somag-ksh.html