Jön a stabil és szupergyors Wi-Fi 6

A Wi-Fi legújabb generációja olyan áttörést ígér a helyi hálózatokban, mint az 5G a mobilkommunikációban: gyorsabb, rugalmasabb és hatékonyabb internetezést, megszakítás nélkül. 

Ez különösen időszerű, hiszen egyre több ember egyre több készülékről terheli a beltéri hálózatokat.

Az elsőként bevezetett Wi-Fi szabványok 1999-ben kezdtek terjedni, de ezek még messze elmaradtak a mai internetezők igényeitől: a maximális sebességük a mai wifikhez képest legalább századannyi volt, 6 és 11 megabit per szekundum sávszélességet tudtak csak átvinni, de a hatótávolságuk is lényegesen kisebb volt.

A következő, sebességet megtízszerező negyedik generációs Wi-Fi csak 2009-ben érkezett, most azonban elérkeztünk arra a pontra, ahol a sebesség növelése mellett egy másik fontos szempont is megjelent: a dolgok internete, vagyis az, hogy a telefonon, a számítógépen és esetleg az okostévén kívül már szinte minden otthoni berendezés képes csatlakozni az internetre, a hűtőtől a mosógépen át a biztonsági kamerákig.

Mindezek működtetéséhez stabil és gyors kapcsolatra van szükség, és a Wi-Fi 6 szabvány ezt a legfrissebb technológiai újításokkal igyekszik biztosítani.

A Wi-Fi 6 a hálózat kapacitásának és teljesítményének növelésére, valamint a reakcióidő csökkentésére szolgál, és az a célja, hogy a folyamatos és gyors internetkapcsolat a hálózatra csatlakozó eszközök számának növekedése mellett is biztosított legyen. 

Így például az irodák is jobban ki tudják szolgálni az egyre több adatot egyre több készülékről használó munkatársakat a helyi hálózaton, de akár a plázák, stadionok és más nagyobb tömeget vonzó helyek is stabil Wi-Fi-kapcsolatot tudnak nyújtani.

Forrás:https://hvg.hu/brandchannel/magyartelekomnyrt_20201207_Stabil_es_szupergyors_WiFi_6