2020 legnépszerűbb netes keresései

A Google nyilvánosságra hozta 2020-as keresési trendjeit, amelyekből kiderül, hogy mi érdekelte a világot és a magyar internetezőket idén.

A legnépszerűbb keresőszó nem okoz túl nagy meglepetést: a koronavírus e téren is mindent maga mögé utasított. Emellett Magyarországon az amerikai elnökválasztás, online oktatási platformok, a Mintaapák sorozat és ​palacsintareceptek szerepeltek idén a leggyakrabban a keresések között.

A keresési trendek top 10-es listája több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedi le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén. Míg a „koronavírus” a legnépszerűbb keresőszó volt ​világszerte,​ többen rákerestünk arra is például, hogy „miért covid-19-nek hívják?” és “​miért fontos a mentális egészség​?” jobban mint bármikor valaha.

Kerestük emellett a kapcsolódást, egymás segítésének különböző módjait. Például azt, hogy miként támogathatjuk a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját, vagy hogyan segíthetünk az ausztráliai tűzvész, a Bejrútot pusztító robbanás által sújtott embertársainkon.

Még akkor is, amikor oly sokan otthon maradtunk, kerestük annak módját, hogy ​kapcsolatba lépjünk, támogassuk és jobban megértsük egymást. A körülöttünk zajló események ellenére kíváncsiságunk nem lankadt, talán ez az oka annak, hogy a “miért álmodnak az emberek?” és “miért vörös a Mars?” is a legnépszerűbb témák a neten.

Optimisták maradtunk és kreatívan töltöttük az időnket: a „kovászos kenyér receptje” megdöntötte minden korábbi keresési rekordját.

A ​magyar lista élén várható módon a Covid-19-hez kapcsolódó koronavírus kifejezés áll, ehhez kapcsolódóan a top 10-es listában szerepel a koronavírus-térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Google Classroom áll.

Forrás: https://drivemebaby.hu/legnepszerubb-temak-az-interneten/