A problémamentes Wi-Fi titka

Akár a villany, a gáz vagy a víz – ma már elengedhetetlen közmű az internetelérés is, és mint ilyen, nem megengedhető a szakadozó, gyenge vétel és alacsony sávszélesség.

Egy profi hálózat szuper cégér bármely vállalkozás számára, és ma már a kiépítése sem bonyolult vagy túlzottan költséges.

Nem opcionális, hanem magától értetődő, hogy egy irodában, szállodában, étteremben, konferencián adott az internetelérés.

Az viszont már nem egyértelmű, hogy az adatkapcsolat milyen lesz.Sajnos sok cég nem tudott még továbblépni a régi, elavult, szakadozó és csak egyes helyszíneken elérhető zsinórnélküli hálózattól, pedig ezt ma már nem költséges leváltani.

Márpedig megéri ezt meglépni, mert ha a Wi-Fi mindvégig stabil, sőt, biztonságos és olyan extrákat nyújt, mint például az

épületek közötti roaming vagy a kültéri lefedettség, az az ügyfél, vagy vendég számára rendkívül pozitív jelzés lesz.

A gond az, hogy sok helyen még mindig a kábel élvezi a főszerepet, a Wi-Fi-t pedig a routeren kívül egy-két access point szolgáltatja elavult szabvánnyal.

Az újonnan forgalomba került rendszerek között a kisebb és nagyobb, sőt, az óriási épületek és területek teljes lefedettségére is van megoldás, és ez itt nem csupán néhány doboznyi eszközt jelent, hanem komplett infrastruktúrát, szoftveres, felhőalapú háttérrel és ügyfélszolgálattal együtt.

A kisebb rendszerek alapvetően otthoni felhasználásra készültek, de így is több éves gyártói garanciával rendelkezhetnek, a segítségükkel egy kisebb, kb. 30 fős iroda is profin lefedhető, amennyiben nincs szükség kiterjedt jogosultságkezelésre. A rendszer rendkívül rugalmasan bővíthető akár egységenként is, a szükséges beállítások pedig egyetlen eszközről, kényelmesen elvégezhetőek.