Az előfizetők szakítanának a Netflix-szel

Egy friss felmérés azt mutatja, hogy minden negyedik Netflix-előfizető tervezi idén a szolgáltatás felmondását az Egyesült Államokban.

Az idei év első két negyedévében már 1,2 millió előfizetőt veszített a Netflix, aminek ellensúlyozására több intézkedést is bejelentett, többek közt az új előfizetők csalogatására érkeznek majd a hirdetésekkel támogatott, jutányosabb áron hozzáférhető előfizetési szintek. Egy friss jelentés szerint azonban ez sem lehet elég a lejtmenetbe állt tendencia megakasztására, minden negyedik Netflix-felhasználó tervezi, hogy idén lemondja előfizetését.

Egy az amerikai fogyasztók körében készített felmérés kimutatta, hogy egy átlagos amerikainak négy streaming platformra is van előfizetése. A kínálatban a Netflix továbbra is a legnépszerűbbnek számít, ötből négy amerikai rendelkezik valamilyen csomaggal.

Az összes Netflix-előfizető 25 százaléka tervezi az előfizetések lemondását. Kétharmaduk a költségek növekedését említette az egyik okként. Az Egyesült Államok nyolc népszerűbb streaming szolgáltatása közül a Netflix a legdrágább, de továbbra is ez a legnépszerűbb streaming szolgáltatás a teljes piac 70%-os részesedésével. Az HBO Max 10%-os részesedéssel rendelkezik ezen a piacon.

Ha a Netflix tényleg leszámol a jelszómegosztással, további felhasználókat veszíthet. Tíz amerikai felhasználóból négy valaki más fiókját használja, 45 százalékuk pedig inkább lemondana a szolgáltatás használatáról, ha elveszítené a hozzáférését, és nem fizetne elő saját csomagra.

A helyzetet nem könnyíti a gazdasági környezet sem, hiszen a világszerte növekvő inflációval párhuzamosan a szolgáltatók megemelik az előfizetési díjakat.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/65176/netflix-streaming-lemondas- elofizetes.html