Döcög az internet, nem megy a távmunka?

Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani – a mondás általában igaz, de vannak azért kivételek. Időről-időre szánjunk pár percet a routerünkre, a teljesítmény mellett a biztonságot is növelhetjük ezzel.

Bár sokszor gondoljuk azt, hogy az otthon, vagy az irodában (esetleg az idén e kettőt ötvöző home office-ban) lévő IT-kütyük a beüzemelés után folyamatosan teszik a dolgukat, sokszor nem vesszük figyelembe, hogy még a legegyszerűbbnek tűnők is milyen meglehetősen összetett technológiák.

A routerek esetében például egy aprócska számítógépről beszélhetünk, melynek van processzora, memóriája és tárhelye, ezek működésében pedig óhatatlanul fellép néha valamilyen hiba, melyeket megoldhat, ha időnként újraindítjuk az eszközt – az a pár perc kiesés talán belefér.

Ha a számítógépünk vagy telefonunk működésében valamilyen problémát észlelünk, akkor automatikusan újraindítjuk, hiszen tudjuk, hogy ez sokszor orvosolhatja a hibákat.

A routerünk esetében nehezebb észrevenni a gondokat, hiszen a processzor túlmelegedését vagy a memóriával kapcsolatos problémákat már csak akkor érzékelhetjük, ha lelassul, akadozik vagy teljesen megszakad az internetkapcsolatunk. Szakértők azt tanácsolják, hogy érdemes lehet havonta újraindítani az eszközt, ezzel elejét vehetjük a problémáknak.

Mitöbb, egy ilyen újraindítással akár olyan veszélyektől is megvédhetjük magunkat, amelyek az internet felől leselkednek a hálózatunkra.

Ezek létezéséről szakértő közreműködése nélkül sokszor nem is tudhatunk, noha rengeteg routert érinthet a jelenség, de az újraindítás itt is segíthet, ilyenkor ugyanis a legtöbb eszköz automatikusan rendszer frissítéseket keres saját magához, és ezek telepítése bezárhat több rést is a kártevők előtt.

Forrás: https://computerworld.hu/tech/docog-az-internet-nem-megy-a- t