Elindult a Facebook oktatási programja

Mostantól Magyarországon, teljesen lokalizált változatban is elérhető a Facebook tavaly indult Get Digital nevű programja, melynek célja, hogy elérhetővé tegye a hazai iskolák és családok számára azokat az eszközöket, amelyek biztonságos, egészséges és támogató digitális közösségek létrehozásához szükségesek.

Az erőforrásokat a cég szerint úgy tervezték, hogy az osztálytermekben és otthon is felhasználhatók legyenek, egy olyan időszakban, amikor a digitális tananyagok még fontosabbá váltak, hiszen számtalan diák távoktatásban kényszerül folytatni tanulmányait, és a fiatalok több időt töltenek eszközeik használatával.

A Get Digital alapvetően olyan leckéket és információforrásokat kínál, melyek célja, hogy a fiatalok elsajátíthassanak belőle olyan készségeket, amelyek által felelősségteljes digitális polgárokká válhatnak.

A tanterv öt pilléren nyugszik, ezek az Alapismeretek, a Jólét, az Aktivitások, az Önállóság és a Lehetőségek.

A tartalmakat úgy tervezték, hogy azok elősegítsék a fiatalok alapvető kompetenciáinak és készségeinek fejlesztését a digitális világban való biztonságosabb eligazodásához – áll a Facebook közleményében.

Az egyes területekhez konkrét, egy-egy kiválasztott kérdéskört teljes egészében lefedő tantervek érhetők el. Ezekből a tananyagokból a szülők is segítséget kaphatnak ahhoz, hogy együtt készülhessenek fel gyerekeikkel a digitális biztonság lefolytatandó beszélgetésekre.

A tizenévesek maguk is találhatnak szórakoztató feladatokat az anyagok között, amelyek segítenek az interneten való navigálásban és az online közösségek létrehozásában.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/63142/facebook-get-digital-skool-o ktatas-tanterv-digitalis.html