Indul a Youtube Shorts!

A tavaly szeptemberben – a rövid videókkal hatalmas felhasználói kört bevonzó TikTok ellen bejelentett – Shorts szolgáltatást a YouTube azóta 26 országra terjesztette ki, de szerdától már több mint 100 ország felhasználói nyomogathatják majd.

Ennek anyagai már eddig is megtekinthetők voltak a platformon, a felhasználók Magyarországon most először férhetnek hozzá a Shorts tartalomkészítő eszközeihez, amelyek közé tartozik a több videó összefűzésére használható multiszegmensű kamera, a zenés klip rögzítését lehetővé tevő funkció, a sebességszabályozó beállítások.

A vállalat tájékoztatása szerint a felhasználók audiomintákat nem csak más Shorts filmecskékből, de a YouTube-on lévő bármely videóból is kipróbálhatnak majd, amely így világszerte több milliárd videót jelent.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a saját kreatív ízlésük szerint alakíthatják a YouTube-on szívesen nézett tartalmakat, és új közönséget hódíthatnak meg akár kedvenc vicceikre reagálva, akár egy alkotó legújabb receptjét kipróbálva, vagy komikus jeleneteket újrajátszva.

Hogy egyes videókat ilyen módon feldolgozhatnak-e mások, arról a tartalomgyártók dönthetnek majd. A YouTube Short nemzetközi terjeszkedésével párhuzamosan újdonságok is jönnek az eredetileg 15 másodperces videók készítését lehetővé tévő funkcióba.

A Shorts a YouTube kezdőlapjáról érhető el a videómegosztó asztali felületén, mobilon pedig külön fül tartozik hozzá.

A Shorts-béli filmecskék integrálódnak a felhasználók által már ismert és szeretett YouTube-élménybe. Például, ha egy felhasználó egy dal részletét hallja a Shortsban, könnyen megtalálhatja a teljes dalt vagy megnézheti a klipet.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210712_youtube_short_rovid_vide ok_funkcio_magyar_felhasznalok