Internet nélkül megállna az élet

Az internet történelmében a 2020-as év biztosan mérföldkövet jelent, hiszen ez az év mutatott rá arra, hogy valójában elemi szükségletünk lett a 21. században a világháló.

A hétköznapi ember a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy az internet hiánya nem csak a szórakozásában akadályozza, de a munkavégzést is lehetetlenné teszi. Azt is láthattuk, hogy a megbízható ​internet valódi értéket jelent mind a lakosságnak, mind pedig az üzleti élet szereplőinek.

A hirtelen megváltozott szokások és piaci folyamatok egy cég életében rengeteg kihívást rejtenek. A magyar távközlési vállalkozásoknak is komoly feladatot jelentett a megnövekedett igényekre, forgalomra, az eszközbeszállítás lassulására azonnal, és rugalmasan reagálni. Mivel rengetegen kényszerültek home office-ba, így érthető módon a lakossági internet csomagok irányába is megnövekedett a kereslet.

Emellett az online oktatás bevezetése is megnövelte a háztartások online jelenlétét. A 2019-2020-as évben 1,8 millióan vettek részt az oktatásban, így az internet megléte az otthonokban is alapszükségletté vált.

Mivel azonban a tanórák sok esetben videókonferenciaként kerültek megtartásra, az internet minősége is meghatározó lett. Az internetszolgáltatók számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy megnövekedett adatforgalom mellett is stabil kapcsolatot tudjanak biztosítani ügyfeleiknek.

Ezek alapján 2020 tényleg fordulópontot jelenthet az internet történetében, hiszen minden felhasználót rákényszerített a gyakorlatias használatra, megmutatkozott az átlagember számára is, hogy a szórakozáson kívül mennyi lehetőség rejlik a világhálóban. A járvány első hulláma sok bizonytalanságot hozott, azonban a lakosság internetigénye hirtelen megnőtt, mely ezt követően mindezidáig sem csökkent.

Forrás: https://www.dehir.hu/gazdasag/2020-az-ev-amikor-rajottunk-h ogy-internet-nelkul-tenyleg-megallna-az-elet/2021/01/22/