Internetes kapcsolattartás

Egy adatbiztonsággal foglalkozó cég Magyarországon végzett kutatása szerint az emberek több mint negyede érzi azt, hogy online sokkal társaságkedvelőbb és magabiztosabb, mint személyes találkozások során.

A randevú-alkalmazásoktól a közösségi médián át a népszerű fórumokig, milliók szereznek rendszeresen barátokat az interneten keresztül.

Az új kutatás azt mutatta, hogy kishazánk lakói nagy mértékben használják a virtuális kapcsolatépítési lehetőségeket, a közösségi felületeken át a randevús alkalmazásokig.

A kutatás során megkérdezett magyarok több mint negyede állítja, hogy könnyebben köt új barátságokat online.

Az internetes kapcsolatok fellendülése ellenére mindazonáltal úgy tűnik, hogy azok, akik sok idejüket töltik a digitális kapcsolataik építésével, sokkal inkább magányosak.

Az emberek megszokták, hogy online platformon keresztül találkozzanak másokkal, és ez a viselkedés fokozatosan normává vált.

Sok ember kényelmesebben érzi magát online barátkozás közben, mint szemtől szemben: négyből egy válaszadó azt állítja, hogy könnyebb az online térben bemutatkozniuk, mint személyesen.

Ugyanennyien mondják, hogy online sokkal társaságkedvelőbbek és magabiztosabbak, mint személyesen.

Az online kapcsolatok ekkora mértékű térnyerése ugyanakkor sok ember számára az elszigeteltség és magány érzését kelti.

A kutatás szerint azoknak a fele, akik azt állítják magukról, hogy magányosak, naponta több mint öt órát töltenek online.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20200801_magany_ismerkedes_onlin e_tarskereses_kaspersky_felmeres?s=hk