Izgalmas telefonnal rukkolt elő a Samsung

A Samsung nem rég dobta piacra a Galaxy Foldot, amitől a komplett okostelefon piac felborult. Míg a többi márka az előző szériákat fejlesztgeti tovább, kinézetet és hatékonyságot illetően, a Samsung egy teljesen új dobással zárta a tavalyi évet. A Galaxy Fold okostelefon ugyanis összehajtható.

Ezzel a technikával a felhasználói élményt akarták növelni, ugyanis az egyre nagyobb telefonokat szinte már képtelenség kényelmesen fogni, akármennyire szép is a kijelzője. A telefon összecsukott állapotában, ahogy egyébként a telefonálásra alkalmas, akkora mint a korábbi gombnyomós mobiltelefonok. Kinyitott állapotában pedig leginkább egy kisebb táblagépre hasonlít, melyen élvezet nézni a videókat és a munkavégzés folyamata is sokkal produktívabb a széles kijelzőnek köszönhetően.

Természetesen nem csak külsőleg lett magas minőségű a telefon. A telefon memóriája és háttértárja is egyszinten mozog a felsőbbkategóriás laptopokéval. Ahogy a 4380 milliamperórás akkumulátor is, ami csak kivételesen intenzív használat mellett merül le egy napnál rövidebb idő alatt. 

A telefonon összesen öt kamera található. Három normál kamera a telefon hátoldalán, amivel profi fotókat készíthetünk és két előlapi kamera. Egy az összecsukott, egy a nyitott verzióhoz. A szakértők szerint Samsung Galaxy Fold nem egyszerűen egy csúcstelefon, hanem egy technológiai mérföldkő is. Azonban az elterjedése és tovább fejlődése elég kérdéses. A készülék egy jó ideig biztos nem lesz tömegtermék, hiszen az ára majdnem megüti a hétszázezer forintot.

Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20191215-samsung-galaxy-fold-teszt.html