Kitiltja a felhasználóit a Facebook

Ismét figyelmeztetést küldött ki sokaknak a Facebook, ismét lejárt a határidő, és akik nem tettek eleget a biztonsági kérésnek, azt ezúttal is kitiltják az oldalról.

Rendszeresen landolnak facebookos kitiltással riogató e-mailek a postaládákban, de ahogy azt több magyar felhasználó már tavaly megtapasztalhatta: van, amikor nem csalók fenyegetnek, hanem maga a Facebook ír.

Ősszel az történt, hogy az immár Meta néven működő cég Magyarországon is aktiválta a Facebook Protect nevű megoldását. Ennek lényege, hogy a facebookos megosztásaikkal tömegeket elérő emberek, nagyobb biztonságban lehessenek, fiókjukkal ne élhessenek vissza mások.

A Facebook ígéri, a Protect programba bevont felhasználói fiókoknál kiemelten figyeli a rosszindulatú belépési, támadási próbálkozásokat.

Néhány hete felhasználók újabb köre kapott figyelmeztetést: vagy átesik a Facebook biztonsági átvilágításán, vagy kitiltják a rendszerből.

A The Verge szerint a közösségi oldal üzemeltetői már el is kezdték az érintettek profiljainak zárolását.

Tapasztalataink szerint a Facebook két dolgot vizsgál: az illető személyes profiljának jelszava elég erős-e, illetve hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Ezt egyébként minden facebookozónak érdemes aktiválnia, tényleg csak pár perc az egész.

De van, amikor ez sem segít: a The Verge által begyűjtött felhasználói tapasztalatok szerint néhány felhasználót annak ellenére is kitiltottak, hogy eleget tettek a figyelmeztetésnek.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20220319_facebook_protect_figyelmeztetes_kitiltas_fiok_zarolasa_letiltas