Mi az a router és mire jó?

Egy előfizetéssel több számítógépen szeretné használni az internetet? Egyre többen gondolkodnak ezen, hiszen egy háztartásban rengeteg olyan eszköz működhet, amely csatlakozni tud a világhálóra. Egy egyszerű eszköz segítségével mindet rákötheti egyetlen internet-előfizetésre.

Semmi másra nincs szüksége, mint internet szolgáltatónktól beszerezni egy vezeték nélküli routert. Ez egy nagyon egyszerű készülék, szinte semmilyen hozzáértést nem igényel, kifejezetten otthoni felhasználásra fejlesztették ki.

Vezetékes és vezeték nélküli, tehát Wi-Fi-hálózatot is tud teremteni. Egy apró kis eszköz, ami elfér egy íróasztalon, de akár a falra is szerelhető. Segítségével egyszerre több számítógép, illetve digitális eszköz tudja használni a lakás internetkapcsolatát.

A számítógépek, kézi számítógépek, azaz PDA-k, mobiltelefonok és most már a modernebb MP3-lejátszók is. A kábeles csatlakozás azonban korlátozottabb mozgási lehetőséget biztosít.

Vagyis ha nagyobb adatforgalmat igénylő tevékenységeket végzel például online játékkal játszol vagy nagyobb méretű fájlokat töltesz le és nem szükséges helyet változtatnod az internetezésre használt eszközöddel, akkor javasolt a kábel használata míg a többi esetben csatlakozhat vezeték nélkül, Wi-Fi-n.

A router teljesen biztonságos eszköz, ha úgy állítjuk be, hogy csatlakozáskor kérjen jelszót. Ez főleg a vezeték nélküli kapcsolódáskor fontos, hogy illetéktelenek ne tudjanak hozzáférni az otthoni rendszerünkhöz, és ne használhassák az internetkapcsolatunkat. Elsősorban az internet szolgáltatónk által ajánlott routert érdemes használni.

Forrás: https://www.blikk.hu/mire-jo-a-router/wstq3mh?fbclid=IwAR2p FW1_CIXCsJpTJkrFc1M18ZyPjwjswcRE_ohDDy7W6c1npDtFWr KlB14