Mi az, amit tudni érdemes a Viberről?

A Viber számos hasznos funkciójával segíti a mindennapi kommunikációt, többplatformos, azaz a számítógépen, laptopon, tableten és telefonon is elérhető, csoportos üzenetküldő alkalmazásnak számít, amely iOS és Android rendszeren is működik.

A 12. születésnapját ünneplő Viber jelenleg 250 millió aktív felhasználóval rendelkezik világszerte. Bevethető szöveges üzenetekhez, hanghívásokhoz és videóhívásokhoz is, ezekhez akár becenév vagy álnév mögé is bújhatunk, hiszen más üzenetküldő alkalmazásokkal ellentétben a Vibernek nincs szüksége felhasználónévre és jelszóra, hanem a telefonszámunk alapján azonosít be. Egyszerűen telepíthető, ezt követően célszerű regisztrálnunk a Viber felhasználói közé. Az azonosítónk a telefonszámunk lesz, míg a jelszavunkat a Viber generálja és küldi el a telefonunkra.

A Viber megvizsgálja a névjegyeket, és megjelöli azokat, amik jelen vannak a felületen, velük máris kapcsolatba léphetünk.

Üzenetküldés mellett még számos funkció használható, mint például a hangalapú- és videótelefonálás, fotó készítése és küldése, videó- vagy hangüzenet küldése, rajzok, matricák, küldése vagy feleletválasztós kérdőívek létrehozása.

Könnyedén cseveghetünk bárkivel, akár egy egész csoporttal. Akkor sem kerülünk kellemetlen helyzetbe, ha elhamarkodottan reagáltunk valamire: az üzenetek ugyanis utólag is törölhetők.

Viber-matricák segítségével szöveges üzenetek helyett képekkel is ki tudjuk fejezni gondolatainkat. Amellett, hogy a széles választéknak köszönhetően szinte mindenki megtalálja a kedvencét, sokszor ezek a képek jóval beszédesebbek, kedvesebbek és viccesebbek, mintha szövegesen fejeznénk ki magunkat. Ha egyedibbek szeretnénk lenni, akkor saját videót is készíthetünk, ami bármikor visszanézhető és törölhető.

Forrás: https://netrefel.hu/cikk/Mi_az_a_Viber_Minden_amit_a_titkosit ott_uzenetkuldo_platformrol_tudni_erdemes