Mi lenne, ha megszűnne az email címünk?

Ma már talán nincs is már olyan ember, akinek ne lenne e-mail címe. Már az idősebb generáció is megbarátkozott világunk villany postájával. De mi történne akkor, ha egyik napról a másik megszűnne.

Az internetezés hajnalán az egyedüli lehetőség az volt, hogy előfizettünk valamelyik internetes szolgáltatónál internetre. Ehhez az előfizetéshez pedig járt e-mail cím is.

Ezekkel a e-mailekkel csak annyi volt a probléma, hogy abban a pillanatban, hogy az előfizetésünk megszűnt, az e-mail címünk is ment a kukába. A mobilszámokkal ellentétben hordozhatóságuk nem megoldható, hiszen a szolgáltató az internet előfizetési díj fejében adta a címet.

Manapság már az élet számos területén online lehetőségek ezreivel élünk együtt. Ilyen például a közösségi portálok, a webes vásárlások, a különböző szolgáltatók elektronikus ügyfélportáljai, az iskolai online rendszerek és társai.

Ezekben mind egy közös és fontos dolog van: a használatukhoz való belépő az email címünk. És nemcsak megadnunk kell címünket, de azt használnunk is szükséges. Az összes visszaigazolás, számla, elfelejtett jelszó helyreállítása elektronikus levelezési címünkre érkezik. Ha email címünk megszűnik, nem férünk hozzá elektronikus leveleinkhez.

Az ingyenes mail címeket, mint például a Gmail, attól függetlenül használhatjuk bármeddig, hogy a világ mely részén fizetünk elő internetre, tehát internet szolgáltatótól független.

A mai világban mail címünk a kulcs az online világba való belépéshez. Ezért szükséges azt úgy megválasztanunk, hogy megbízható legyen és hosszú távú elérhetőséget adjon. Ellenkező esetben rettentő nagy macera lenne az online szolgáltatások világában minden korábban használt felületen módosítani, ha az valamilyen okból az megszűnne.

Forrás: https://fmc.hu/2021/02/04/hogyan-tovabb-ha-megszunik-az-e- mail-cimunk/