Így tedd megbízhatóbbá az otthoni Wi-Fi-t

Annyira részévé vált az életünknek, hogy mostanra szinte természetesnek vesszük azt, hogy a Wi-Fi jól és gyorsan működik a lakásunkban, Azonban Wi-Fi és Wi-Fi között is jelentős különbség van, rengeteg rossz döntést hozhatunk a saját hálózatunkkal kapcsolatban, de ha figyelünk, olyan dolgokat érhetünk el, amelyekre korábban nem is gondoltunk.

Először arról kell meggyőződni, hogy a Wi-Fi-jelet szóró routeren kívül minden rendben van, és a házba érkező internet jól működik.

Ehhez érdemes az internet szolgáltatónk weboldalán található sebességmérő teszt lefuttatása, a számítógépünket közvetlenül kábellel csatlakoztatva a modemre. A modem és a router kifejezetten fontos részei az internetünknek, mert ezek jelentik az alapot, amelyre minden más építkezik.

Az sem mellékes, hova helyezzük el a routert a lakásban. Érdemes nem rögtön a bejárat mellé, hanem viszonylag központi helyre rakni, hogy a lakás egészét ugyanúgy le tudja fedni. Mivel egy router nem feltétlen képes lefedni hatalmas területet, illetve vannak sokkal nagyobb lakások és házak, mint a routerek hatótávolsága, így előfordulhat hogy több kell belőle.

Arra is érdemes figyelni, hogy milyen anyagokból készültek a lakásunk falai. A vályog és a panelházak falai például sokkal jobban elnyelik, visszaverik a Wi-Fi hullámait, ezért jelentősen lecsökkenti a lakásban az internet elérés szabad terjedését.

És persze az is fontos, hogy milyen eszközről használjuk az internetet. A legújabb eszközök már képesek a Wi-Fi 6 szabványra, ami jelentős sebesség növekedést jelent a korábbiakhoz képest.

Forrás: https://24.hu/tech/2021/04/27/igy-tedd-megbizhatobba-az-ott honi-wifidet-megmutatjuk-miert-eri-meg/