Miért lehetnek jók a kütyük az időseknek?

Bár az idősebb korosztály számára ijesztőek lehetnek a gyors ütemben fejlődő technikai eszközök, valójában életkortól függetlenül bárki élvezheti előnyeiket. Ráadásul egy kis segítséggel megtanulhatják használatukat is, amiben a fiatalok készséggel segítenek idősebb rokonaiknak. 

Az időseket is ugyanolyan veszélyek fenyegetik a digitális-térben, mint a gyerekeket, de kellő segítséggel felkészíthetjük őket ezek elkerülésére. Ha ezt a tanulási folyamatot bevállalják, számos hasznos ismeretre és elfoglaltságra tehetnek szert a digitális világában: 

A szociális élet és másokkal való kommunikáció ugyanolyan fontos idős korban, mint a test ápolása. Bár a technológia nem veheti át a személyes társalgás szerepét, a videócsetes szolgáltatásokkal könnyedén legyűrhetik a fizikai távolságokat, és bármikor beszélhetnek szeretteikkel, barátaikkal. 

A kütyük segítik a biztonságérzet növelését is, hiszen hiába van az idősek nagyrésze általában otthon, ha házon belül éri őket baleset. Probléma esetén az okoseszközök segítségével egy gombnyomással értesíthetnek valakit. 

Nem csak a mobil és internet teheti könnyebbé az életüket, érdemes beavatni őket a konzolok világába is. Több idősek otthonában is használják a mozgásérzékelős játékgépeket, hogy ezzel karbantartsák testüket, és lehetőséget nyújtsanak közösségi programokra és szórakozásra is. 

Korábban már többször is bizonyították, hogy bizonyos videojátékok remekül segítenek frissen tartani az elmét, és a gondolkodást. 

Az olyan klasszikusok, mint a Tetris vagy a Mahjong már szinte minden platformon elérhetők, és mind a memóriát és a gondolkodást dolgoztatják, amire kifejezetten szükség van az évek előrehaladtával. 

Forrás: https://24.hu/tech/2019/11/20/4-dolog-amiert-az-idoseknek-is-er demes-kutyuzniuk/