Miért elengedhetetlen a VPN 2020-ban?

Az internet már a megjelenése pillanata óta könnyebbé tette az életünket, lehetővé téve például a távoli kapcsolattartást világszerte. 

Ez az eredetinek nevezhető cél mellett azonban olyan előnyök is könnyen észrevehetőek és használhatóak, mint a korlátlan mennyiségű információhoz való hozzáférés, a közösségi oldalakra való regisztráció, az online vásárlási lehetőségek és e-ügyintézés, videók megosztása vagy épp megtekintése vagy az útvonalunk megtervezése. 

Az előnyök túlnyomó többsége világszerte, így Magyarországon is elérhető, hiszen épp ez az internet egyik legnagyobb erőssége: mindenki saját igényei szerint használhatja. 

Vannak azonban ágazatok, amelyek kevésbé hozzáférhetőek és nyitottak, ilyen például a szórakoztatási ipar is. Az idő elteltével egyre több személy kereste az interneten a szórakozást a hagyományos módszerek helyett, ám ez azt is jelentette, hogy különféle szolgáltatások és szolgáltatók váltak elérhetetlenné vagy épp megfizethetetlenné. 

Ezzel párhuzamosan amint egyre népszerűbbé vált az internet, úgy jelentek meg a csalók is, akik az utóbbi időben egyre szofisztikáltabb módszereket dolgoztak ki, hogy kicsalják pénzünket vagy épp adatainkat. Ráadásul utóbbiak miatt nem csak a hackerektől kell félnünk, hiszen egyre gyakoribbak a hírekben az óriási adatszivárgások. 

Szerencsére a fenyegetésekkel egy ütemben a lehetőségek is fejlődtek, és mindezen problémákra megoldást jelenthet egy megbízható VPN használata. Egy ilyen VPN elrejti a felhasználó valós IP-címét, ami több szinten is előnyt jelent. 

VPN használatával nem kell aggódnunk adataink biztonsága miatt, hiszen a titkosításnak köszönhetően megelőzhetünk bármiféle ránk irányuló fenyegetést. 

Forrás: https://www.vpnszerver.hu/blog/miert-elengedhetetlen-a-vpn-ha sznalata-2020-ban/