Milyen antenna kell a Mindig TV-hez?

A stabil és jó minőségű földfelszíni digitális TV adásokhoz UHF sávú vételre alkalmas antennák szükségesek. Jelenleg a földfelszíni műsorszórásra a 470MHz és 694MHz közötti tartomány van kijelölve, ami a 21-től 48-ig terjedő csatornakiosztásnak felel meg. Az antenna kiválasztásának
elsődleges szempontja, hogy az adatlapján megadott vételi frekvenciatartomány átfedje a fenti sávot.
A stabil jó minőségű vételhez megfelelően telepített kültéri antenna szükséges.
A lapos kivitelű, viszonylag kis méretekkel rendelkező, kompakt kültéri antennákat, házfalra kihelyezve, legfeljebb a Mindig TV hivatalos honlapján található lefedettség térkép piros és esetleg a narancs színekkel jelölt területein lehetséges használni.
Más területeken irányított, többelemes, kültéri vagy más néven tetőantenna alkalmazása javasolt.
Ezeket az antennákat a lehető legmagasabb pozícióba, a tetősík fölé ajánlott telepíteni és a Mindig TV hivatalos honlapján található vételi irány kereső kijelzései alapján valamelyik, az adott területet ellátó TV állomás felé beforgatni.

A megfelelően kiválasztott és telepített antenna mellett szintén fontos, hogy a vételi rendszer részét képező, jeltovábbításra és szétosztásra szolgáló hálózat elemei is jó minőségűek legyenek, ezáltal biztosítva a zavartalan és torzításmentes antennajeleket a vevő vagy a vevők bemenetén.

Célszerű a telepítéshez igénybe venni az Antenna Hungária Kft. valamely partnercégét,
aki ugyan díjazás mellett, de szakszerűen, a MindigTV elvárásoknak megfelelő eszközök alkalmazásával telepítik a szolgáltatást.

A díj első hallásra soknak tűnhet, de tartalmazza már az eszközök költségét és a szerelés díját is.
Ha kicsit számolunk, rájöhetünk, hogy sajátkezűleg sem tudjuk olcsóbban és ami a fontos megfelelően elvégezni a telepítést.

Forrás:
https://mindigtv.hu/muszaki-segitseg-1/mi-szukseges-hozza/antenna/