Mire használj VPN-t?

A VPN egy szoftver, amelynek segítségével titkosított csatornán keresztül tudunk csatlakozni egy távoli, tetszőleges helyen lévő szerverhez, és így tudunk böngészni az interneten. Amikor egy VPN szerverhez kapcsolódsz, a választott szerver IP címe lesz látható a saját IP címed helyett.

Ennek a titkosításnak köszönhetően az online tevékenységed biztonságosabb lesz, és rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől. Egy olyan eszköz lesz a kezedben, amivel rengeteg izgalmas dolgot csinálhatsz az interneten.

A VPN szoftver titkosítja az internetkapcsolatodat, így sem a hackerek, hálózati adminisztrátorok, sem más kíváncsiskodó nem fogja látni, hogy mit csinálsz az interneten, amíg egy VPN szerverhez kapcsolódva böngészel. Minden online tevékenységed rejtve marad a külvilág elől.

Ez különösen nagy segítség lehet, ha nyilvános wifi hálózatot használsz, mert egy VPN-nel elkerülheted, hogy hackerek hozzáférjenek a személyes adataidhoz.

Olyan személyes információk, mint a privát üzeneteid, különböző felhasználói fiókjaidhoz tartozó jelszavak, pénzügyi- vagy egészségügyi adataid, és hasonló érzékeny adatok nem juthatnak bűnözők kezére. Ezért kiemelten fontos, hogy mindig VPN-en keresztül csatlakozzunk a nyilvános wifi hálózatokhoz.

Az egyik legnépszerűbb tulajdonsága a VPN szoftvereknek, hogy segítségükkel elérhetőek a földrajzilag korlátozott tartalmak is, függetlenül attól, hogy hol vagyunk a világban. A VPN szolgáltatód a világ minden táján rendelkezik szerverrekkel, így pedig te is eljuthatsz bárhová – virtuálisan. Amikor a VPN-hez csatlakozol, az IP címed a választott szerver IP címe lesz, és ezt látja majd minden weboldal, amit meglátogatsz. Ebből az adatból állapítják meg, hogy honnan böngészel, vagyis azt látják, hogy hol van a szerver, nem pedig ahol ténylegesen tartózkodsz.

Forrás: https://profitline.hu/Mire-hasznalj-VPN-t-419362