Internetbiztonság 6 és 12 év közöttieknek

A Digitális Témahét 2021 kapcsán hasznos oktatási tartalmakat kínál a Da Vinci Media. A témahét weboldalán ingyenesen hozzáférhető a Keress rá! című sorozat, amelynek célja, hogy megismertesse a 6-12 éves gyerekeket a biztonságos internethasználattal.

Emellett a témahét érdeklődői számára a Da Vinci Kids ismeretterjesztő alkalmazás is térítésmentesen elérhető az otthon tanulás megkönnyítése érdekében.

A Digitális Témahét a digitális pedagógia egyik legfontosabb hazai eseménye, melynek célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése a köznevelésben.

A Da Vinci Media a Digitális Témahét alkalmából saját gyártású sorozatát: a Keress rá! című sorozat 6-12 éves gyermekeknek készült informatív, közérthető és szórakoztató epizódjai az internetbiztonság kérdéskörét járják körbe.

A tanulásban, a munkában, az életben azok tudják kihozni magukból a legtöbbet, akik észreveszik maguk körül a digitális lehetőségeket, és jól használják az internet nyújtotta előnyöket.

A gyerekeknek pedig erre külön érzékük van, hiszen tele vannak nyitottsággal, kíváncsisággal, és imádják a digitális világot. Nekik szól a Keress rá! szórakoztató animációs sorozat, ami a pozitívumok mellett az internet valós veszélyeire is okosan és közérthetően hívja fel a figyelmet.

A kifejezetten általános iskolás korosztálynak szánt applikáció nagyszerűen ötvözi a szórakozást és a tanulást. Ebben a biztonságos környezetben a gyerekek életkoruknak megfelelő, okosan összeválogatott, minőségi és szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakkal találkoznak, és választ kapnak tudománnyal, kódolással vagy kreativitással kapcsolatos kérdéseikre. Az alkalmazást a pedagógusok, szülők, gyerekek egyaránt használhatják.

Forrás: https://www.mmonline.hu/cikk/biztonsagos-internethasznalatr a-tanit-a-da-vinci-media/