Kamu netflixes levelek

Újabban kamu Netflix emailekkel próbálják megkopasztani a gyanútlan hazai internetezőket kibertolvajok.

A hamis tájékoztatás szerint az előfizetés automatikus meghosszabbítása sikertelen volt, ezért a netezőt arra kérik, hogy erősítse meg banki adatait a megadott linken.

A levél ránézésre is rengeteg gyanús jelet tartalmaz: a küldő e-mail címéről ordít, hogy nem hivatalos forrásról van szó, a Netflix logó pedig egy olcsó koppintás, továbbá a levél szövege is magyartalan.

A Netflix sosem kér sem e-mailben, sem SMS-ben e-mail-címet, telefonszámot, jelszót vagy bankkártya-adatokat, és nem kéri azt sem, hogy külső szolgáltatón vagy webhelyen keresztül fizessünk.

Egy kibertolvajok által küldött levélben számos olyan jel van, amire érdemes figyelni.

Semmiképpen se adjunk ki adatot, ha gyanús a feladó e-mail címe vagy a levél tárgya, túl általános a megszólítás, esetleg magyartalan az e-mail szövege, hiszen a külföldi adathalászok gyakran fordítják fordítóprogrammal a levéltörzset.

Legyünk résen, ha a levél a bankkártya adatok frissítésére, megerősítésére, a jelszó megváltoztatására, tranzakció megismétlésére, számlatartozás kiegyenlítésére szólít fel.

Az is gyanakvásra adhat okot, ha az oldal, ahova továbbirányít a levél, nem rendelkezik tanúsítvánnyal, vagy a hivatalostól eltérő URL cím jelenik meg azután, hogy betöltött a weblap, ez ugyanis egyértelmű jele a webhely eltérítésének.

Manapság a távközlési szektorban népszerű az is, hogy olyan nyereményjáték nyerteseként értesítenek ki minket, amelyen valójában nem vettünk részt.

Forrás: https://noizz.hu/tech/kamu-netflixes-levelekkel-probaljak-lehuz ni-a-magyarokat-a-kibertolvajok/pqmpc91