Mit jelent a szimmetrikus internet?

Amikor internet szolgáltatót választunk, általában lakossági használatra aszimmetrikus vonalat választunk, azonban üzleti internet szolgáltatásokat találhatunk szimmetrikus vonalú internet kapcsolati formában is.

Ha mérünk egy internet sebességet otthon, valószínűleg olyan eredményt fogunk kapni, ahol a letöltési sebesség nagyságrendekkel nagyobb, mint a feltöltési sebesség.

Általános használatra, ahol lefelé töltünk többet, például böngészés vagy filmnézés esetén ez egy tökéletes megoldás, mivel a magas feltöltési sebességet úgysem használnánk ki, akkor viszont miért is fizessünk érte pluszban.

A szimmetrikus internet lényege, hogy a letöltési és feltöltési sebesség megegyezik. Üzleti, bérelt vonali előfizetés esetén a sebesség még akkor is garantált, ha környékünkön sokan használják éppen az internetet. Tökéletes olyan esetekre, ahol fontos a mindkét irányú, gyors, megbízható adatátvitel, akár úgy is, hogy ez éppen egyszerre történik.

A szimmetrikus internet szolgáltatás olyan cégek és szervezetek számára ajánlott, ahol a nagy adatforgalom bonyolítása mellett kiemelten fontos a garantált sávszélesség.

Elsősorban olyan kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok használják ahol távolról el kell érni a kamerarendszert vagy a központi telephelyen szervert üzemeltetnek és a telephelyekről be akarnak csatlakozni a központba.

Mielőtt döntene cége üzleti internetéről, érdemes szakember bevonásával felmérni az igényeket, hiszen e nélkül olyan döntéseket hozhat, mely felesleges kiadásokhoz vezet.

Szakember bevonásával személyre szabott megoldást lehet kialakítani, ami lehető legjobban szolgálja az adott vállalat üzleti céljait és biztonságát.

Mindennapjaink Home Office üzemmódja is sokkal jobban működik ha a cégnél szimmetrikus internet kapcsolat van.