Netbiztonság gyereknyelven

Az internet működéséről, előnyeiről és veszélyeiről indított új sorozatot a Da Vinci Media gyerekeknek.

A Keress rá! című műsor nem csak szórakoztató, de hiánypótló is egyben a szülők és a gyerekek számára. A Da Vinci Media továbbra is elkötelezett digitális edukáció iránt.

Szomorú tény, de az internetezéshez már óhatatlanul hozzátartoznak különféle bűncselekmények, melyektől meg kell, hogy védjük a magunkat, de leginkább gyermekeinket.

A kiskamaszok több mint háromnegyede napi 3 óránál többet internetezik, 40%-uk pedig napi 4 óránál is több időt tölt a világhálón lógva – ez derült ki a Be Social 2019 februárjában közzétett kutatásából.

Az okos internethasználat persze rengeteg pozitív élményt okoz, és számos kihagyhatatlan lehetőséget, előnyt hordoz.

A Da Vinci legújabb, Keress Rá! című sorozatban színes és vicces karakterek, Maya, Jack és a Nagyi kalauzolják végig a nézőket a világháló rejtelmeiben.

Együtt megtudják, mit lehet, és mit nem lehet tenni az interneten.

A gyerekek könnyedén megtanulnak okosan, udvariasan, felelősségteljesen és nem utolsó sorban biztonságosan mozogni az online térben.

Az oktatási csatorna olyan környezetet alkot, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.

A tanulásban, a munkában, az életben azok tudják kihozni magukból a legtöbbet, akik észreveszik maguk körül a digitális lehetőségeket, és jól használják az internet nyújtotta előnyöket.

A gyerekeknek pedig erre külön érzékük van, hiszen tele vannak tettre készséggel, nyitottsággal, kíváncsisággal, és imádják a digitális világot. Nekik szól a Keress rá!

Forrás: https://tudomanyplaza.hu/az-internet-mukodeserol-gyerekekne k/