Ha nincs net, nem is megyek

All-inclusive vagy félpanzió? Közel a forgalmas városközponthoz és a legnépszerűbb látványosságokhoz vagy inkább a legfélreesőbb helyen?

Azt gondolnánk, ezek a legfontosabb kérdések, amelyek felmerülnek bennünk akkor, amikor az ideális szálláshelyet keressük. De meglepődnénk, ha tudnánk, hogy a szálláskeresők jelentős hányadának nem ez a legfontosabb szempont. Köszönhetően a digitális és technológiai „bumm”-nak, életünk szinte minden területén átalakultak szokásaink.

Az okostelefonok, a mobil- és internet miatt szinte mindent, azonnal el tudunk intézni az online térben, legyen szó a vásárlásról, ebéd rendelésről vagy épp egy szállás lefoglalásáról.

Utóbbi esetében a szálláskeresési szokások is megváltoztak: ma már természetes, hogy a szabad szálláshelyeket összegyűjtő weboldalakon nemcsak a szálláshelyről nézhetünk meg képeket, de tájékozódhatunk az elérhető szolgáltatásokról.

A szállások kiválasztásakor tízből hat ember megnézi, hogy mit írnak az utazók a net minőségéről az értékeléseikben. Ha van elérhető és jó minőségű internet a szálláson, akkor minden információt néhány kattintással megszerezhetünk, legyen szó a legjobb éttermekről, vagy a belépőjegyek áráról.

A h​ome office, a digitális oktatás és a négy fal közötti kikapcsolódás időszakában mindannyian fokozottan megtapasztaltuk, mekkora jelentősége van a szélessávú internetelérésnek a hétköznapokban.

A lakosság háromnegyede nyaralás során is ragaszkodik a jó minőségű internethez, sőt, 38 százalékuknál szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat.

Forrás: https://hvg.hu/brandchannel/magyartelekomnyrt_20201002_Ha _nincs_internet_nem_megyek__atalakulo_utazasai_szokasok_ szallas_hu