Nyaralás alatt is fontos az internet

A magyarok háromnegyede nyaralás során is ragaszkodik a jó minőségű internethez, sőt, 38 százalékuknál szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat.

A szállások kiválasztásakor a foglalás során tízből hat ember megnézi azt is, mit írnak az utazók a net minőségéről a szálláshelyek értékeléseiben.

Akár pihenéssel, akár munkával vegyes kikapcsolódással töltjük az időt egy nyaralóhelyen, az internet alapfeltétel – derül ki az egyik szállásadó portál friss felméréséből.

A kutatásban azt vizsgálták, mennyire befolyásolja a szálláshely kiválasztásakor az utazni vágyókat a helyi internetelérés.

Sokan a nyári szabadság alatt is, ha csak napi pár óra erejéig, de továbbra is kénytelen bekapcsolódni a munkahelyi folyamatokba, vagy éppen kézben kell tartania vállalkozását, vagy ahogy otthon, úgy a nyaralás alatt is tájékozódik, használja a social mediát, online zenét hallgat, esetleg sorozatokat néz.

Ehhez képest a szálláskeresők elég magas hányada, mintegy 43 százaléka korábbi belföldi utazásai során úgy tapasztalta, hogy ha volt is internet-hozzáférés a szálláson, az eléggé gyenge minőségű volt, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött.

Pedig az utazók felét ez a fajta kellemetlenség kimondottan bosszantja.

Ezért is válaszolta a kérdőívet kitöltők csaknem kétharmada, hogy két hasonló színvonalú és árfekvésű szállás közül biztosan azt választaná, ahol van internet- és/vagy wifi hozzáférés. Sőt sokaknál olyan szálláshely szóba sem jöhet, ahol ezen digitális feltételek nem adottak.

https://24.hu/tech/2020/08/28/felmeres-internet-szallashely/