Számlázzon az online számla rendszeren!

2020. július 1-jétől minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-hoz, amit egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak, belföldön teljesített ügyletről bocsát ki, függetlenül a számla áthárított áfa tartalmától.

Ez a kötelezettség a NAV internetes felületen, az Online Számla rendszerben is teljesíthető. Az adatszolgáltatási kötelezettséggel összefüggő részletes szabályok megismeréséhez keresse a NAV tájékoztatóját a https://nav.gov.hu/nav/ado/afa cím alatt.

Az Online Számla rendszer használatának, azaz az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele az előzetes regisztráció. Az adatszolgáltatási kötelezettséggel, a regisztrációval kapcsolatban kérhet segítséget a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon, a 7. menüpontban vagy írásban a https://www.nav.gov.hu/nav/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html elérési úton a levélküldés funkciónál a megfelelő tárgy kiválasztásával.

A hivatal a továbbiakban is lehetőséget biztosít arra, hogy az adatszolgáltatásra kötelezett adózók a tesztfelületen próbálhassák ki az adatrögzítés menetét, illetve a számlázó programok fejlesztői tesztelhessék az általuk rendszer-rendszer kapcsolattal, elektronikus szabványüzenetben küldött számlaadatok fogadására szolgáló informatikai rendszert.

A teszteléshez is szükséges a regisztráció elvégzése. Az Online Számla tesztoldalának elérhetősége: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/

Miután a veszélyhelyzetnek vége, a mai naptól visszaáll a fizetős parkolás rendje is a forgalmasabb településeken, a megyeszékhelyeken és a fővárosban.

Ne felejtse el, hogy a mai naptól újra parkolási díjfizetési kötelezettség áll fenn, melynek akár interneten keresztül is eleget tehet.

Forrás: https://hvg.hu/kkv/20200629_Mostmar_tenyleg_mindent_latni_fog_a_NAV