Szünetmentesítés otthon

Leolvad a fagyasztó és tönkremegy a felhalmozott élelmiszer, a határidős munka leadása előtt elmegy az internet, nem működik az egészség megóváshoz használt orvostechnikai eszköz – időnként egy hétköznapi háztartásban is nagyon komoly következményekkel járhat, ha elmegy az áram. A szünetmentes tápegységek segíthetnek az ilyen helyzetekben.

Otthoni használatra szánt UPS-nél is fontos felmérni, hogy milyen teljesítményű berendezéseket kell ellátnia árammal, hiszen ehhez igazodva kell kiválasztani a megfelelő eszközt. A szünetmentes tápegységekhez a gyártók két értéket adnak meg, a voltampert és a wattot.

Ezek közül az utóbbival érdemes igazán számolni és összeegyeztetni a védeni kívánt készülékek összesített teljesítményével. Egy UPS-hez több készüléket is csatlakoztathatunk, de ha azok összteljesítménye meghaladja a tápegység névleges kapacitását, akkor nem tudja biztosítani az áramszünet alatti működésüket.

Az áthidalási idő azt az időtartamot jelenti, ameddig az UPS képes energiával ellátni a csatlakoztatott berendezéseket áramkimaradás esetén. Minél több eszköz csatlakozik a szünetmentes tápegységhez, annál rövidebb lesz az áthidalási idő, viszont nagyobb teljesítményű UPS-el megnövelhetjük ezt az időtartamot.

A piacon nagyon sokféle szünetmentes tápegység közül lehet választani mind a teljesítményt, mind az árat figyelembe véve. Viszont mivel ezeket a berendezéseket a valóban kritikus fontosságú eszközeink védelme és folyamatos működése érdekében vásároljuk, mindenképpen célszerű megbízható, ismert márkát választani. A magasabb árcímke ugyanis egyrészt garantálja a megfelelő műszaki teljesítményt, másrészt plusz szolgáltatásokat is jelenthet.

Forrás: https://24.hu/tech/2021/12/27/szunetmentes-biztonsag-igy-va lassz-ha-biztosra-akarsz-menni-x/#