Új streaming szolgáltatás

Pár évnyi tesztüzem és némi csúszás után 22 ország számára vált elérhetővé az xCloud, vagyis a Microsoft játékstreaming szolgáltatása, amely első körben valamivel több mint 100 címet kínál.

A redmondi vállalat bejelentése alapján az xCloudhoz immár mindössze egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetésre, valamint egy támogatott számítógépre vagy okostelefonra van szükség. Utóbbi jelenthet egy Windows 10-et futtató PC-t, amelyen a beépített Google Chrome böngészőjének segítségével használható a Microsoft játékstreaming szolgáltatása.

MacOS alatt Safarit, illetve ugyancsak Chrome-ot telepítve lehet játszani az xClouddal, amely egyébként az Apple saját böngészőjén keresztül iPhone és iPad alatt is használható.

Utóbbi egy kényszerű lépés a Microsoft részéről, amely legszívesebben dedikált alkalmazással tette volna elérhetővé szolgáltatását. Az Apple azonban szigorú megkötésekkel rendelkezik a felhős játékstreamingre vonatkozóan.

Bár az App Store szabályzata nem tiltja kimondottan a játékstreaminges appok publikálását, ahhoz olyan szigorú feltételeknek kellene megfelelni, amelyekkel lényegében ellehetetleníti a szolgáltatásokat platformján.

A vállalat még korábban bejelentette, hogy tévégyártókkal közösen dolgozik egy új Xbox Game Pass applikáción, melyen keresztül elérhetővé válhatnak az xCloud tartalmak – a felhős játékplatform esetében így elég lesz csak egy konrtollert csatlakoztatni a készülékhez.

Ahol a tévé nem támogatja az új applikációt, ott a Microsoft saját fejlesztésű, elérhető árú, úgynevezett tévéokosítóját használhatják majd a játékosok, azt viszont nem tudni, hogy mikor jelenik meg. A felhasználói oldalon szükséges a játékstreaminghez egy stabil és gyors internet elérés is.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/63465/microsoft-xcloud-felhos-jat ek-streaming-gaming-xbox.html