Wi-Fi hálózat otthon és egy cég életében

Az üzleti élet ma már elképzelhetetlen korszerű informatikai hálózat nélkül. Alapvető igény a nagy mennyiségű adatok gyors és megbízható továbbítása a vállalaton, cégeken belül és az üzleti partnerek között.

A Wi-Fi napjainkban nagy népszerűségnek örvend. Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni.

Ez különösen fontos, ha a cégének zártkörű belső, a vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van. Ha gyakran fogadnak vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot, illetve, ha alapvetőn nagy kiterjedésű az iroda.

Cégen belül olyan Wi-Fi hálózatra van szükség, mely elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja és a vállalat teljes területét lefedje. A legtöbb vállalatnak vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Ezáltal egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.

Egy otthonban ugyanolyan fontos a megfelelő minőségű és sebességű hálózat kiépítése. Elég, ha csak az online játékok, videók, Tv nézés, felhő alapú szolgáltatások vagy zenék élvezete által megkövetelt sávszélességre gondolunk.

Ha a korlátlan és megbízható internet kapcsolat rendelkezésre áll, házon belül a mi dolgunk pedig csupán annyi, hogy minden olyan helyre eljuttassuk ezt, ahol valamilyen eszköznek szüksége lehet rá.

Az otthoni hálózatnak azoknak az eszközöknek a gyűjteményét nevezzük így, amik rendszerint egy router, vagy switch segítségével összeköttetésben állnak. A legegyszerűbb saját helyi hálózatot egy Wi-Fi routerrel lehet biztosítani, sok esetben ez a fajta otthoni hálózat elegendő is.