1,5 milliárd internetező

Annak ellenére, hogy használata a világ számos pontján, milliárdok számára mindennapos rutinná, sőt, az élet szerves részévé vált, még mindig rengetegen vannak, akik nem csatlakoznak az internetre, nem veszik igénybe annak szolgáltatásait.

A felhasználók számának növelésében – vallják például napjaink technológiai sikervállallatai is – még mindig óriási potenciál van, és várható, hogy a jövőben újabb milliók veszik igénybe a hálózat egyik vagy több szolgáltatását.

Egyetlen évtized alatt nagyjából a duplájára nőtt az internetezők globális száma. Ugyanakkor a világ népességének jelentős része még mindig világhálón kívül éli életét.

Az is kérdés, hogy milyen feltételek alapján lehet valakit internethasználónak tekinteni. De ettől függetlenül is: a felhasználószám növekedése azokban a régiókban volt a legjelentősebb az elmúlt években, ahol eleve alacsony volt az elterjedtség aránya.

Sőt, vannak olyan országok, ahol – a hivatalos adatok szerint – internetes csatlakozásról lényegében a lakosság egésze csak hírből hallott. A világ internethasználó népességének aránya a leggyorsabban szegény, általában elmaradottnak tartott régiókban nő a leginkább.

India a világ második legnagyobb online piaca, mégis itt a legnagyobb az internetre nem kapcsolódók száma. A lakosság nagyjából 50 százaléka nem internethasználó.

Egy friss jelentés szerint a globális internetes forgalom mintegy 30 százalékkal emelkedett idén, elsősorban a fejlett országoknak köszönhetően.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20200818-innen-lehet-1-milliard -internet-hasznalo.html?utm_source=hirkereso